Open Source Sofware

A mentális egészségügyi előnyök közé tartozik a terapeuta látogatása - HACKED BY CASPER

A mentális egészségügyi előnyök közé tartozik a terapeuta látogatása

A mentális egészségügyi előnyök közé tartozik a terapeuta látogatása

Bár ez a múltban is igaz volt, a Paul Wellstone és Pete Domenici Mental Health Parity and Addiction Equity Act (MHPAEA) megváltoztatta ezt.

A legfontosabb elvitelek:

 • A 2008-ban elfogadott Mental Health Parity and Addiction Equity Act, amely biztosítja, hogy a mentális egészségügyi ellátást a legtöbb biztosítási terv fedezze.
 • A biztosítás igénybe vehető terápiás foglalkozásokhoz, beleértve a beszélgetési terápiát, a kognitív viselkedésterápiát és bizonyos esetekben az online terápiát.
 • A Medicare, a Medicaid és a CHIP programok mind a mentális egészségügyi ellátást biztosítják.
 • Lényeges, hogy konzultáljon biztosítójával, hogy meghatározza az Ön számára elérhető fedezetet.
 • Önrész, önrész és/vagy társbiztosítási költségek merülhetnek fel.

A 2008-ban elfogadott törvény előírja, hogy a biztosítótársaságok a testi egészséggel megegyező mentális egészségbiztosítást nyújtsanak. Bár a fedezet összege tervenként változik, bizonyos szintű terápiás fedezet elérhető a kereskedelmi biztosítótársaságokon és a Medicare, Medicaid és CHIP programokon keresztül.

A biztosítás által fedezett terápia típusai

A mentális egészségügyi előnyök közé tartozik a terapeuta látogatása. A terápia magában foglalja a beszédterápiát, a kognitív viselkedésterápiát vagy az online terápiát. A terápia típusa, amelyre szüksége lehet, az Ön személyiségétől és helyzetétől függ.

A beszélgetésterápia, más néven pszichodinamikus terápia az, amire a legtöbb ember gondol, amikor terapeuta felkeresését fontolgatja. A beszélgetésterápia magában foglalja az érzések és érzelmek megbeszélését a terapeutával, hogy meghatározzák azokat a problémákat, amelyek érzelmi stresszt okoznak, és hogyan lehet a legjobban megbirkózni ezekkel a problémákkal.

A kognitív viselkedésterápia (CBT) a gondolataink és a viselkedésünk közötti kapcsolatra összpontosít. A CBT azonban jellemzően rövid távú és célorientált. Célja, hogy segítsen megváltoztatni azokat a gondolkodási mintákat, amelyek nemkívánatos viselkedést eredményeznek. A kognitív viselkedésterápiát gyakran használják a szorongás, a depresszió és a specifikus fóbiák kezelésében.

Az online terápia kényelmes módja a terapeuta elérésének, ha a személyes látogatás kényelmetlen, vagy nem lehetséges a hely vagy a rendelkezésre állás miatt. Az online terapeuták különféle típusú terápiát alkalmazhatnak, beleértve a beszélgetési terápiát vagy a CBT-t is, hogy a legjobban szolgálják ügyfeleiket. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden biztosítótársaság nyújt ugyanolyan előnyöket az online terápiához, mint a személyes kezeléshez.

Milyen típusú kezelésre terjed ki a biztosítás?

Különböző helyzetekben különböző típusú kezelésekre van szükség. A legtöbb biztosítótársaság által fedezett kezelési típusok a következők:

 • Ambuláns kezelés, beleértve a terápiát;
 • Sürgősségi pszichiátriai kezelés;
 • Fekvőbeteg-kezelés pszichiátriai intézményben vagy kórházban;
 • Szenvedély- és szerhasználati zavarok kezelése;
 • Orvosi méregtelenítés;
 • Online terápia.

Pro tipp Ha a kezelést orvosilag szükségesnek ítélik, azt valószínűleg a biztosítási kötvény fedezi. A fedezet összege és a fedezett időtartam azonban minden előfizetésnél eltérő lehet, ezért feltétlenül érdeklődjön biztosítótársaságánál, hogy milyen fedezet áll rendelkezésre.

Ha a kezelést orvosilag szükségesnek ítélik, azt valószínűleg a biztosítási kötvény fedezi. A fedezet összege és a fedezett időtartam azonban minden előfizetésnél eltérő lehet, ezért feltétlenül érdeklődjön biztosítótársaságánál, hogy milyen fedezet áll rendelkezésre.

Az egészségbiztosítás által fedezett tervek

Jelenleg sokféle biztosítási terv létezik, amelyek mind a testi, mind a lelki egészségre kiterjednek. Mindaddig, amíg a keresett kezelést vagy terápiát orvosilag szükségesnek tartják, a legtöbb program bizonyos fedezetet nyújt.

Munkáltató által támogatott egészségügyi biztosítás

A munkáltató által finanszírozott egészségbiztosítás kötelező az 50 vagy annál több alkalmazottat foglalkoztató cégeknél. Az olyan vállalatokat, mint a Blue Cross Blue Shield, a Cigna, az Aetna és a United Healthcare, gyakran használják a munkáltatók által támogatott tervekhez. Bár az 50 vagy kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kisvállalkozások jogilag nem kötelesek egészségbiztosítást nyújtani, mentális egészségügyi ellátást is biztosítani kell, ha fizikai egészségbiztosítást kínálnak.

Affordable Care Act (ACA)

Az Affordable Care Act (ACA) értelmében az Egészségbiztosítási Piactéren keresztül vásárolt egészségügyi terveknek tíz alapvető egészségügyi előnyre kell kiterjedniük, beleértve a mentális egészséget és a szerhasználati zavarok kezelését. Ezenkívül, bár a tervek és a lefedettség államonként eltérő, minden tervnek tartalmaznia kell a következőket:

 • Pszichoterápiás és tanácsadási szolgáltatások;
 • Fekvőbeteg-viselkedési és mentálhigiénés szolgáltatások;
 • A mentális és viselkedési egészséggel kapcsolatos önrészek, társbiztosítások és önrészek, amelyek hasonlóak a fizikai egészséghez nyújtottakhoz;
 • Nincs dollárkorlát a mentális egészségbiztosításra.

Gyermek egészségbiztosítási program (CHIP)

A Gyermekek Egészségbiztosítási Programja (CHIP) szövetségi finanszírozást biztosít az államoknak, hogy segítsen olcsó biztosítást nyújtani azoknak a gyermekeknek, akik nem jogosultak a Medicaidre. Minden állam különböző lefedettséggel rendelkezik a fizikai és mentális egészségre, de a legtöbb fedezi a fekvő- és járóbeteg-kezelést, a terápiát, sőt az online vagy távterápiás lehetőségeket is.

Az egyéb fedezet kiterjedhet a szociális munkára, a gyógyszerkezelésre és a szerhasználati zavarok kezelésére. A paritási törvény előírja, hogy a CHIP-programok a mentális egészséggel azonos vagy ahhoz hasonló fedezetet nyújtsanak.

Medicaid

A Medicaid-tervek minden államban a Mentális Egészségügyi Paritási és Addikciós Egyenlőségi Törvény (MHPAE) hatálya alá tartoznak. Az állam által biztosított testi egészségbiztosítással egyenrangú mentális egészségbiztosítást kötelesek nyújtani. A törvény hatálya alá tartozik minden olyan mentális egészségügyi kezelés, amelyet orvosilag szükségesnek tartanak.

Medicare

A járóbeteg-mentális egészségügyi ellátásra, beleértve a pszichológus, pszichiáter, szociális munkás, klinikai ápolónő vagy gyakorló ápoló által végzett kezelést, a Medicare B. része vonatkozik. A részleges kórházi kezelésre is kiterjedhet a Medicare B. része, ha bizonyos feltételek teljesülnek.

A fekvőbeteg mentális egészségügyi ellátást a Medicare A. része (Kórházi biztosítás) fedezi. A juttatási időszakra vonatkozó szabályozások határozzák meg a kifizetett költségeket. A Medicare Advantage Plans (C rész) az eredeti Medicare-nél egyenlő vagy nagyobb fedezetet biztosít.

Milyen egészségbiztosítási szolgáltatók fedezik a terápiát?

Minden egészségbiztosító társaság nagyon sokféle tervet kínál, így lehetetlen az egyes sajátosságokat lefedni. Íme azonban néhány példa a nagy egészségbiztosító társaságokra és arra, hogy mit fedeznek.

Az Aetna fedezi a terápiát?

Az Aetna munkaadók által támogatott, egyéni, családi ACA, hallgatói és nemzetközi terveket kínál. Minden terv rendelkezik a lefedettségre vonatkozó előírásokkal, de minden program megfelel az MHPAE-nek, és mindegyik a mentális egészségre vonatkozó fedezetet biztosítja a fizikai egészséggel összhangban.

Az Aetna rendelkezik viselkedési és gyógyszeres terápiával is, és távegészségügyi kezelést is kínál.

A Cigna fedezi a terápiát?

A Cigna a mentális egészségügyi kezelések széles választékát kínálja. A munkáltató által választott tervtől függően a Cigna fedezet a hagyományos terápia és pszichiátriai kezelés mellett személyre szabott coaching és támogató programokra is kiterjedhet. Ezenkívül közösségi támogató csoportok, viselkedési edzők és online terápia is lefedhető.

A Kaiser fedezi a terápiát?

A Kaiser Permanente számos mentális egészségügyi szolgáltatást nyújt, a legtöbbet anélkül, hogy az alapellátást nyújtó szolgáltatótól kellene beutalót kérnie. Minden mentális egészségi és szerhasználati zavar az Affordable Care Act tervek hatálya alá tartozik, beleértve a Kaiser Permanente-t is.

Milyen egyéb terápiát fedez az egészségbiztosítás?

A hagyományos pszichoterápia mellett sok biztosítótársaság más típusú terápiát is fedez, mint például a csoportos ülésterápia vagy a párterápia. Emellett a zene- és művészetterápia is egyre inkább a legtöbb biztosítási terv hatálya alá tartozik.

A fizikoterápia és a foglalkozási terápia is kiterjedhet, különösen olyan esetekben, amikor azt orvosilag szükségesnek tartják. Egyes esetekben még a masszázsterápia is fedezhető. Azonban ezekre az alternatív terápiákra való lefedettség nagyobb valószínűséggel áll rendelkezésre, ha az alapellátást nyújtó szolgáltató vagy szakorvosok kifejezetten egy orvosilag szükséges eljárásra vagy kezelésre utalják.

GYIK

Honnan tudhatom, hogy a biztosításom fedezi-e a terápiát?

A terápia lefedettségi szintje tervenként változik. A kezelés megkezdése előtt feltétlenül meg kell határoznia, hogy milyen fedezet áll rendelkezésére. Tekintse meg biztosítója webhelyét, vagy hívja ingyenesen hívható telefonszámát, hogy megtudja a terv részleteit. Ügyeljen arra, hogy rendelkezésre álljon tagazonosítója, hogy biztosan tájékozódhasson az adott előfizetési csomagról.

A biztosítás fedezi a párterápiát?

Sok biztosítási terv fedezi a párterápiát. Fontos, hogy egyeztessen biztosítótársaságával, hogy a párterápiát fedezi-e, és győződjön meg arról, hogy a terapeuta elfogadja a biztosítási tervét, mielőtt időpontot egyeztetne.

Saját zsebből kell fizetnem a terápiát, ha van egészségbiztosításom?

A legtöbb biztosítótársaság megköveteli, hogy teljesítsen egy bizonyos levonható dollárösszeget a fedezet megkezdése előtt. A konkrét tervtől függően előfordulhat, hogy minden egyes terápiás látogatásért társ-fizetést vagy társbiztosítást kell fizetnie. Győződjön meg arról, hogy az Ön által választott terapeuta elfogadja a biztosítási tervét, mielőtt időpontot foglalna.

A vényköteles gyógyszerek költségei komoly pénzügyi gondot jelenthetnek sok felnőtt számára, különösen a Medicare-t használó idősebb felnőttek számára. Míg néhány speciális gyógyszerre a Medicare B. része vonatkozik, a legtöbb Medicare-betegnek további gyógyszeres fedezetre van szüksége. Ha rendelkezik Medicare A. és/vagy B. résszel, lehetősége van a vényköteles gyógyszerre vonatkozó fedezet hozzáadására a Medicare D. rész tervével.

A legfontosabb elvitelek:

 • A fedezeti rés vagy az úgynevezett fánklyuk a Medicare D. részének lefedettségének egy szakasza, amely növeli a vényköteles gyógyszerek zsebköltségeit.
 • Amikor a fánklyukban tartózkodik, a gyógyszerei összköltségének 25%-áért Ön a felelős.
 • Vannak módok a fánk lyukának elkerülésére vagy elhalasztására a vényköteles gyógyszerek költségeinek csökkentésével.

A Medicare D rész lefedettségének megértése elengedhetetlen ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki tervéből. A lefedettségi rés, amelyet gyakran Medicare „fánklyukként” emlegetnek, korlátozza a fedezetet, és átmenetileg magasabb zsebköltséget eredményez. További információért látogasson el a https://active-keto-gummies-official.top/hu/az-alvas-hatasa-a-fogyasra-a-kapcsolat-megertese-es-a-jobb-pihenes-strategiai/ oldalra.

Contents

Compare items
 • Total (0)
Compare
0