Open Source Sofware

Jogolok -e a Medicare megtakarítási programra? - HACKED BY CASPER

Jogolok -e a Medicare megtakarítási programra?

Jogolok -e a Medicare megtakarítási programra?

Medicare megtakarítási programok segítenek a korlátozott jövedelemmel és erőforrásokkal rendelkező embereknek az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó néhány zsebköltség fizetésében. Ha valaki dolgozik, akkor jogosult lehet.

A Medicare egészségbiztosítási fedezetet nyújt az emberek fizetésének elősegítésére az egészségügyi szolgáltatások fizetéséért. A Medicare azonban nem fedezi az összes költséget, és a Medicare megtakarítási programokat (MSP) úgy tervezték, hogy segítsen fizetni e többletköltségeket.

A szövetségi kormány alapja az MSP -ket, ám ezeket a Medicaid program vezeti, és a beiratkozási követelmények különböző államok között változhatnak.

Ebben a cikkben a négy MSP -t, a jogosultságot és a beiratkozást tárgyaljuk. Végül megnézzük az extra súgó programot.

Használhatunk néhány kifejezést ebben a darabban, amely hasznos lehet megérteni a legjobb biztosítási terv kiválasztásakor:

 • Levonható: Ez egy éves összeg, amelyet egy személynek meg kell tennie Töltsön ki egy bizonyos időtartamon belül a zsebéből, mielőtt a biztosító elkezdi finanszírozni a kezeléseket.
 • KOCKÁZAT: Ez a kezelési költségek százaléka, amelyet az embernek önfinanszírozni kell. A Medicare B. részében ez 20%-os.
 • Copayment: Ez egy rögzített dollár összeg, amelyet egy biztosított fizet, amikor bizonyos kezeléseket kap. A Medicare esetében ez általában a vényköteles gyógyszerekre vonatkozik.

Mik a Medicare megtakarítási programok?

A Medicare megtakarítási programok segítenek az alacsony jövedelmű embereknek.

A programok az egyén jövedelme alapján több szintű szintet mutatnak. Ha egy személy jövedelme túl magas egy programhoz, akkor egy másik program, amelynek magasabb jövedelemkorlátja van, megfelelhet nekik.

A négy program mindegyike eltérő előnyökkel és jogosultsági követelményekkel rendelkezik.

Minősített Medicare kedvezményezett (QMB)

A QMB program a Medicare A és a B. rész prémiumáért fizet, valamint a költségmegosztási költségekkel, például a levonásokkal, a ko-Bizonyítással és a COPAYS-ekkel az emberek számára Korlátozott erőforrások és jövedelem.

Az egészségügyi szolgáltatók nem számlázhatnak a QMB juttatásokkal rendelkező személyt, és a Medicare fizet a szolgáltatót. Ugyanakkor egy személynek lehet Copay a Medicare D. rész vényköteles gyógyszereivel kapcsolatban. A maximális összeg 2020 -ban 3,90 USD.

megadott alacsony jövedelmű Medicare kedvezményezett (SLMB)

Ha az egyénnek van olyan jövedelme, amely megengedi a QMB programot, akkor jogosultak lehetnek az SLMB programra.

Az SLMB program segíti a Medicare A. részbe beiratkozott embereket a Medicare B. rész prémiumainak fizetésében. Korlátozott erőforrásokkal és jövedelemmel kell rendelkezniük. A program nem segít más költségekhez, például a COPAYS vagy a DONITUBLES.

Minősítő személy (qi)

A QI program magasabb jövedelemszintet tesz lehetővé, mint akár a QMB, akár az SLMB programok. Ez fedezi a Medicare B. rész prémiumának költségeit azoknak az embereknek, akik beiratkoztak a Medicare A. részébe, és korlátozott erőforrásokkal és jövedelemmel rendelkeznek.

A Medicare az előnyöket az első sorban elrendelt alapon osztja ki. Az embereknek évente újra kell alkalmazniuk, és egy olyan személyt, aki az előző évben egy programban volt, prioritást élvez.

Ezen felül, ha az egyén jogosult a Medicaidre, akkor nem kaphat segítséget a QI programból.

Minősített fogyatékkal élők és dolgozó személyek (QDWI)

A QDWI program segíti az embert a Medicare fizetésének az A részében. A Medicaid korlátozza a beiratkozást azokra az egyénekre, akik megfelelnek a következő kritériumoknak:

 • Évek éves, dolgozik, és fogyatékossággal rendelkezik.
 • Nem kap állami orvosi segítséget
 • megfelel az erőforrásoknak és a jövedelemkorlátoknak

Ki jogosult az MSP -kre?

Minden MSP -nek eltérő jövedelem- és erőforrás -jogosultsági korlátai vannak, amelyek államonként is változhatnak. Egyes államok nem számolnak bizonyos eszközöket, amikor eldöntik, hogy valaki jogosult -e.

A Medicaid a szövetségi szegénységi szintet (FPL) használja a jövedelemkorlátozások kiszámításához, amelyek évente növekednek. Az erőforrás -korlátok évente is növekednek.

Az embereknek meg kell jegyezniük, hogy a programok jövedelem- és eszközkövetelményei évről évre változhatnak. Az egyéneknek további információkért, valamint a jelenlegi jövedelem- és eszközkorlátozásokért kapcsolatba kell lépniük az állami Medicaid Ügynökséggel.

Honnan tudom, ha jogosult vagyok?

Az MSP juttatások fogadásához az egyéneknek meg kell felelniük a következő jogosultsági kritériumoknak:

 • A Medicare A. részhez jogosult vagy jogosult vagy élhet. jelentkeznek a QMB programra
 • Korlátozott jövedelemmel, megtakarításokkal és erőforrásokkal rendelkeznek

Jövedelemkorlátozások

Az alábbi táblázat az egyes jövedelemkorlátozásokat mutatja. a négy MSP -ből.

MSP Egyéni havi jövedelemkorlát Pár Havi jövedelemkorlát Az FPL < % /th>

AllPrograms esetén a Hawaii és Alaszkában a jövedelemkorlátozások magasabbak lehetnek. Az a személy, aki dolgozik és jövedelmet szerez, szintén jogosult lehet a programra.

Erőforrás -korlátok

A QMB, SMLB és QI programok esetében az erőforrás -korlátok 7860 USD az egyén számára és 11 800 USD egy házaspár számára.

A QDWI program esetében azonban az egyén számára különböző erőforrás -korlátok, és egy házaspár számára 6000 dollár.

Az erőforrások korlátozására számítva a pénzt a bankszámlák, részvények és kötvények tartalmazzák.

Egyes erőforrások nem számítanak a határértékre, beleértve:

 • Elsődleges otthon és jármű
 • Bútorok
 • Személyes és Háztartási cikkek
 • Egy előre fizetett temetkezési cselekmény
 • 1500 dollár temetkezési terv támogatása

Van-e MSP és Medicaid?

Annak ellenére, hogy az állam Medicaid Ügynöksége kezeli az MSP -ket, külön programok.

Az embernek megvan a QMB vagy SLMB programja és a Medicaid.

Valaki azonban nem lehet sem a Qi, sem a QDWI programok és a Medicaid.

Hogyan jelentkezhetek egy MSP -re?

Annak ellenőrzése, hogy jogosultak -e az MSP -re, egy személy jelentkezhet, ha kapcsolatba lép az állam Medicaid irodájával.

Az egyéneknek ki kell tölteniük a jelentkezési űrlapot, és támogató dokumentációt kell nyújtaniuk jogosultságuk igazolása érdekében.

Általában a kérelem feldolgozása 45 napot vehet igénybe, és egy személy fellebbezést nyújthat, ha a Medicaid tagadja kérelmét.

Az extra súgóprogram

Ha az egyén jogosult a QMB, SLMB vagy QI programra, automatikusan jogosultak az Extra Segítségvállalási Driction Programra. Ez a program elősegíti a vényköteles gyógyszerek zsebköltségét, beleértve a díjakat, a levonhatóságot és az egyéb vényköteles gyógyszereket. A

extra segítséggel rendelkező embereknek továbbra is lehetnek vényköteles néhány gyógyszertárban. 2021-ben a maximális Copay 3,70 USD a generikus gyógyszereknél és 9,20 USD a márkanévben.

A Medicare Advantage Tervben, a QDWI programban vagy a Medigap -tervben is nem kapnak extra segítségnyújtást.

Összegzés

Az állami kormány az MSPS -t a Medicaid Ügynökségen keresztül kezeli. Ezek a tervek pénzügyi támogatást nyújtanak az alacsony jövedelmű Medicare-díjak és a zsebköltségek, például a COPAYS, a COMABINS BIZTONSÁGI ÉS AZ SZABÁLYOKBAN.

Ha valaki MSP -re jogosult, akkor az extra súgó programra is jogosult lehet. Ez a program segítséget nyújt a vényköteles gyógyszerek költségeihez.

A követelmények államonként változnak, ezért az egyénnek kapcsolatba kell lépnie az állam Medicaid irodájával, hogy megtudja jogosultságukat.

A weboldalon található információk segíthetnek a biztosításról szóló személyes döntések meghozatalában, de nem célja, hogy tanácsot adjon a biztosítási vagy biztosítási termékek beszerzésével vagy felhasználásával kapcsolatban. Az Healthline Media semmilyen módon nem folytatja a biztosítási üzletágot, és nem engedélyezett biztosítótársaságként vagy termelőként semmilyen amerikai joghatóságban. Az Healthline Media nem javasolja vagy nem támogatja azokat a harmadik feleket, amelyek a biztosítási üzletágot folytathatják.

 • Egészségbiztosítás / egészségbiztosítás
 • Medicare / Medicaid / SCHIP

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, tudományos kutatóintézetekből származnak , és orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Compare items
 • Total (0)
Compare
0